in

Bora Bora, slike

Bora Bora spada u zavjetrinsku varijantu Društvenih otoka u Francuskoj Polineziji. Nalazi se 260 kilometara od glavnog grada Papeetea. Okružen je lagunom i koraljnim grebenom. U sredini otoka nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha – Pahie i Otemanua – koji dosežu visinu do 727 metara. 2000. godine broj stanovnika iznosio je 4.000. Glavno je naselje Vaitape na zapadnom dijelu otoka. Ime Bora Bora dolazi iz tahićanskog jezika i označava “prvo rođenje”. Izvorno se izgovara “Pora Pora”. Prehrana je ograničena na morska i kokosova jela.

Danas je otok orijentiran na turizam. Najčešće ga posjećuju američki, japanski i europski turisti koji dolaze u tu turističku destinaciju zbog prelijepe prirode i predivnih plaža. Air Tahiti dnevno organizira pet do šest letova u Papeete. Službeni jezik Francuske Polinezije, pa tako i Bore Bore, jest francuski, ali je engleski više u uporabi, osobito među mlađim generacijama.

Javni prijevoz je slabijeg inteziteta. Autobusi voze otprilike svakih sat vremena. Preporučljivo prijevozno sredstvo za turiste je bicikl, ukoliko hotel ne organizira prijevoz. U Vitapeu se mogu iznajmiti električni automobili. Bora Bora je poznata po ronjenju u koraljnom grebenu. Može se vidjeti veliki broj morskih pasa. Postoje dva ronilačka operatora. Mnogi instruktori organiziraju eskurzije hranjenja morskih pasa.

Tražili ste:

    bora bora slike, egzoticne slike, slika bora

Written by Filip Ćakić

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Evo još 100 super slika automobila

Burj Al Arab, galerija slika