,

Bora Bora, slike

Bora Bora spada u zavjetrinsku varijantu Društvenih otoka u Francuskoj Polineziji. Nalazi se 260 kilometara od glavnog grada Papeetea. Okružen je lagunom i koraljnim grebenom. U sredini otoka nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha – Pahie i Otemanua – koji dosežu visinu do 727 metara. 2000. godine broj stanovnika iznosio je 4.000. Glavno je naselje Vaitape na zapadnom dijelu otoka. Ime Bora Bora dolazi iz tahićanskog jezika i označava “prvo rođenje”. Izvorno se izgovara “Pora Pora”. Prehrana je ograničena na morska i kokosova jela.

Danas je otok orijentiran na turizam. Najčešće ga posjećuju američki, japanski i europski turisti koji dolaze u tu turističku destinaciju zbog prelijepe prirode i predivnih plaža. Air Tahiti dnevno organizira pet do šest letova u Papeete. Službeni jezik Francuske Polinezije, pa tako i Bore Bore, jest francuski, ali je engleski više u uporabi, osobito među mlađim generacijama.

Javni prijevoz je slabijeg inteziteta. Autobusi voze otprilike svakih sat vremena. Preporučljivo prijevozno sredstvo za turiste je bicikl, ukoliko hotel ne organizira prijevoz. U Vitapeu se mogu iznajmiti električni automobili. Bora Bora je poznata po ronjenju u koraljnom grebenu. Može se vidjeti veliki broj morskih pasa. Postoje dva ronilačka operatora. Mnogi instruktori organiziraju eskurzije hranjenja morskih pasa.

Tražili ste:

    bora bora slike, egzoticne slike, TAHITI SLIKE

Written by Filip Ćakić

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

2 Comments

  1. … Život na Zemlji je jedini, pravi Raj!… Nesaglediva lepota predela, bogatstvo prirode, pejzaža… od kojih zaigra duša!… OTOK BORA BORA TO POTVRDJUJE !!! Mmmmmmmmmmmm… PREDIVNO !!!

    P.S. Slike su sjajno prenele ugodjaj lepote i mogućeg uživanja!…SVE POHVALE ZA OVO PREKSRASNO OBJAVLJIVANJE GOTOGRAFIJA !!!