in

Ovim ćemo letjeti u svemir?

VSS Enterprise je prvi komercijalni svemirski brod koji se gradi za Virgin Galactic. Tvrtka koja ga gradi je Scaled Composites. Dizajn se temelji na nadogradnji letjelice SpaceShipOne. Prve komercijalne usluge letenja za “obične smrtnike” bi trebale početi u 2011. godini, što je ipak teško za očekivati. Naziv broda USS Enterprise je naravno potekao od televizijske serije Star Trek kod nas prevedene kao Zvjezdane staze.

Poduzetnik Richard Branson, čelnik Virgin Galactica je ponudio Williamu Shatneru, glumcu koji je utjelovio kapetana Kirka u originalnoj Star Trek seriji besplatnu vožnju u svemir tijekom prvog lansiranja VSS Enterprisea. No, Shatner je odbio uz obrazloženje: “Ja ne želim ići gore, potrebno mi je jamstvo da ću se vratiti”.
Ne zamjeramo mu :).

Tijekom testiranja 22. ožujka 2010. godine članovi posade su ocijenili sustav i funkcionalnost broda te su potvrdili da su sva testiranja provedena uspješno.
Sada čekamo i prvi let!

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

let u svemir

OBAVIJEST: 1XBET najveća je ruska kladionica, od nedavno i sponzor brojnih sportskih klubova koja vam nudi 100 EUR na prvi deposit + 100 EUR svakog petka ako ponovno napravite deposit. Kvote su im odlične, isplate istog trena i imaju live streamove svih utakmica. Ja od sada uvijek igram samo ovu kladionicu! Kliknite ovdje i iskoristite svoj prvi bonus!

Written by Filip Ćakić

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Najluđi motori na svijetu

Ljetne slike seksi cura